Når jeg tager ud på lange cykelture, plejer jeg at sætte mit telt op tæt ved gamle kirkebygninger. Ikke fordi jeg er religiøs eller er et medium, men jeg kan godt lide de smukke og rolige steder, hvor kirker ofte blev bygget.

Nogle gange, er der kommet en bitter gammel mand, for at prøve at skræmme mig væk, men forbavsende mange gange, er jeg blevet mødt af de venligste mennesker, med en stor interesse for deres hjemegn og ældre tider (middelalderen). Jeg har lært så mange ting i løbet af de tre år som er gået, fra det jeg fik købt både min cykel og mit telt.

”Men er du ikke bange?” siger mine kammerater. De foretrækker at lande i en skov. Og slå teltet op et sted, hvor ingen kan se dem. Men nej, jeg er ikke bange. Tværtimod kan jeg mærke en ro komme over mig. ”Men kirkegårde?” siger de, ”hvor de usalige ånder svæver over det hele?” Heller ikke dem er jeg bange for. Men det skyldes et møde jeg havde, med en mand, der var clairvoyant.

Det var ved Tamdrup kirke i Horsens, for to år siden. Manden hed Ole, og boede ved siden af kirken. Han kom gående en aften, hvor jeg lige havde fået mit telt op, på bagsiden af kirken. (Jeg prøver at ikke forstyrre kirken, så andre turister ikke bliver skræmt væk.) ”Ja”, sagde Ole, ”du må egentlig ikke telte her, men jeg siger ikke noget til menighedsrådet. Jeg kan godt se, at du er en pæn ung mand, som ikke ønsker at lave ballade.”

Siden fortalte han de skønneste historier om alle de mennesker, der er døde. Han mente, at de var lykkelige over, at få hvile i sin grav. Selvom en del mennesker ikke rigtig har forstået, at de er døde, så får de hjælp til sidst. Han fortalte også, om alle de sjove og smukke ting de er i gang med at lave, på den anden side. Ja, de morer sig virkelig. ”Døden er ikke noget at være bange over, det er tiden på jorden som godt kan være lidt besværlig, sommetider,” sagde han.

Jeg tror helt og fuldt på Ole. Han er blevet min guide i livet. Det er sommetider besværligt at leve her på jorden. Men jeg har fået lov til at ringe ham op, når jeg har det svært. Han er koblet til en webside, hvor flere synske kvinder og mænd rådgiver og vejleder. Men jeg ringer aldrig om sommeren. Så har jeg det næsten altid fint, med mine lange cykelture og lidt anderledes campingsteder. Hvis du bliver inspireret, må du for en sikkerheds skyld tale lidt med menighedsrådets formand eller sekretær.