Når du åbner skabet i garagen og begynder at trække dit udstyr ud, står du overfor minderne fra dit sidste campingeventyr. Du kan huske det fantastiske fiskeri, den smukke natur, børnene var glade og generte dig ikke, og endda det blide regn, der fik dig til at sove natten før du pakket sammen for at komme hjem. Men noget er galt.

Hvad er den lugt der kommer fra skabet? Det er muggen og bestemt ubehagelig. Endelig når du sækken, der indeholder dit telt, og du står over for rædselen: de umiskendelige pulvergrågrønne blomster af skimmel og mørke pletter af meldug. Du huskede alle de gode minder, helt sikkert, men du glemte at pakke teltet ud, da du kom hjem for at det skulle tørre ud. Det var en fejltagelse, men der er ikke meget, du kan gøre ved det nu.

Camping er meget sjovere end rengøring, bestemt. Og rengøringsdelen kan være det, der gør campingdelen endnu sjovere. Korrekt rengøring sikrer, at når du kommer til din campingplads og begynder at stille dit telt op, er alt skinnende og rent og i god stand, for ikke at nævne den gode lugt.

Her er nogle nemme tip til plejepleje og forslag.

1. Rengør dit telt, før du forlader lejren

Før du begynder at slå teltet ned, skal du tage et par øjeblikke på at børste interiøret ud for at fjerne snavs, mudder, grus, insekter, mad eller skrald. Sørg også for, at eventuelle opbevaringslommer er tomme og rene. Børst derefter det udvendige frit for regn, dug, blade, kviste eller snavs. Fokus er at fjerne alt, der kan rive huller i dit telts gulv, vægge eller tag, når det er foldet sammen til opbevaring. Det omfatter også teltpløkker og stænger; der skal ikke være noget inde i teltet.

Når du folder teltet, skal du fortsætte med at rense al snavs eller støv. Børst også undersiden af ​​gulvet, så sand, korn og småsten ikke bliver foldet ind – dette skal gøres på alle overflader. Frem og tilbage, foran og bagpå. Sørg for at banke snavs eller mudder fra teltpløkkerne og -stængerne, hvilket hjælper med at holde dit andet udstyr og indersiden af ​​dit køretøj rent. Når teltet er foldet, skal du lægge det i sin opbevaringspose eller sætte det i et sted, hvor det ikke kommer i kontakt med noget andet og snavser det til. Men inden du gemmer det, skal du sørge for:

2) Giv dit telt en grundig rengøring, før du pakker det væk

Dette trin er ikke nødvendigt efter hver campingtur, men du skal bestemt gøre det efter særlig beskidte eller regnfulde ture og i slutningen af ​​campingsæsonen. Pointen er, at vand betyder mug og skimmel.

Først skal du stille dit telt op i din baghave eller et sikkert sted. Sørg for, at vindues- og dørklapperne er åbne og nede. Fej om nødvendigt det indre ud igen, og tør derefter pletter, spild eller snavs op ved hjælp af en ren klud, og hvorfor ikke sæbe. Dernæst skal du bruge haveslangen indeni teltet, hvis det er snavset, såvel som udvendigt for at rengøre støv eller snavs. Dette er også et godt tidspunkt at rengøre teltpløkkerne og -stængerne samt alt andet tilbehør, der hører sammen. Når du har spylet det ned, ryst teltet for at banke vandet ud både indvendigt og udvendigt, og løft bagerste hjørner for at dræne så meget vand du kan fra teltets indre. Den bedste måde at sikre, at der ikke er vand tilbage, er at lade teltet tørre i den varme sol, hvis sæsonen stadig er om sommeren. Sollyset og varmen vil bestemt fjerne enhver overflødig fugtighed.